3 Grenzen GlĂŒck 🍀

NL – Toeristische attracties

Toeristische attracties

Ontdek de toeristische attracties in onze regio.

Michel Willems Photographe - Site des Trois Bornes
  • 5.0
  • 4.8 km - 13"

Drielandenpunt

Het Drielandenpunt in Vaals is de plek waar België, Duitsland en Nederland samekomen. Met een hoogte van 323 meter is het tevens het hoogste punt van Nederland (met uitzondering van de Caribische staten van het Koninkrijk der Nederlanden). Het drielandenpunt is niet alleen een belangrijke symbolische en geografische locatie, het biedt ook veel amusementsmogelijkheden. Het labyrint en de speeltuin zijn bijzonder leuk voor kinderen.

Route des Trois Bornes, 4851 Gemmenich
Michel Willems Photographe - Abbaye du Val-Dieu
  • 5.0
  • 17 km - 21"

Abdij van Val-Dieu

De abdij van N-D du Val-Dieu werd in 1216 door monniken gesticht. Le Val-Dieu ligt in een betoverende vallei die het hart raakt! De schoonheid van de plek en de rust ademen sereniteit en vrede... Een verrassend Val-Dieu, waar toeristen en pelgrims elkaar verdringen, omdat het een plek is die lonkt, die bezielt... omdat de ontvangst eenvoudig en warm is... omdat het bier, de kaas en de cider van de abdij een knipoog zijn naar de cisterciënzer knowhow!

Val-Dieu 225-227, 4880 Aubel
Michel Willems Photographe - CimetiÚre Américain

Amerikaanse gedenkplaats

Op de Amerikaanse gedenkplaats en begraafplaats Henri-Chapelle in België liggen 7.987 van onze gesneuvelde militairen, waarvan de meesten het leven lieten tijdens de opmars van de Amerikaanse strijdkrachten naar Duitsland. Hun grafstenen staan in een boog op een breed groen gazon dat zachtjes afloopt. Er loopt een weg door het kerkhof. Ten westen van de snelweg is een uitkijkpunt dat een uitstekend uitzicht biedt op het glooiende Belgische landschap, ooit een slagveld.

American Memorial Street, 4852 Homburg
Michel Willems Photographe - Barrage de la Gileppe

Gileppe Dam

Het complex van de Gileppe-stuwdam heeft twee bezienswaardigheden, de panoramatoren en de beroemde leeuw, die elk jaar grote aantallen bezoekers aantrekken voor wandelingen, fietstochten en paardrijtochten. De 77,6 meter hoge uitkijktoren, die aan de bovenkant volledig beglaasd is en bereikbaar is met een lift, biedt een prachtig uitzicht op de stuwdam en het Hertogenwald. De leeuw is een kunstwerk van Félix Bouré, 13,50 m hoog, 16 m lang en 5 m dik. Aan de voet van de toren kunt u ook genieten van tal van activiteiten: accrobranche, verhuur van mountainbikes en e-bikes, geocaching, panoramische toren en liften, panoramarestaurant, gratis tentoonstelling, bewegwijzerde wandelingen of fietstochten.

Route de la Gileppe 55a – 4845 Jalhay
Michel Willems Photographe - Spa-Francorchamps

Spa, de stad en het circuit van Francorchamps

- Spa is een Franstalige stad in BelgiĂ« gelegen in de provincie Luik in het Waalse Gewest bekend om zijn thermale wateren. Spa was een kuuroord dat vooral in de tweede helft van de 18ᔉ eeuw door de Europese adel werd bezocht. Sinds 24 juli 2021 staat de stad naast elf grote Europese kuuroorden op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het Circuit de Spa-Francorchamps, populair bij coureurs uit de hele wereld, is een van de legendarische circuits van de autosport. Het legendarische circuit van iets meer dan 7 km, het langste in het wereldkampioenschap, is sinds 1985 regelmatig het toneel van de Belgische F1 Grand Prix en verdient de officieuze status van "het mooiste circuit ter wereld".

Route du Circuit 55 – 4970 Francorchamps
Andere suggesties!
Een map is beschikbaar met informaties betreffende andere bestemmingen.

Restaurants

Quai 38 Bistro – Gemmenich

Le Barbeau – Sippenaeken

La VĂ©randa  – Moresnet

Commanderie 7 – Fourons

BoscafĂ© ‘t Hijgend  Hert – Vijlen

Wellness

Thermea 2000 – Valkenburg

Carolus Therme – Aachen

Saunadorf Therme – Roetgen

Aquana recreatie zwembad – WĂŒrselen

 

Kinderen

S’pace – Bowling Center – Lontzen

Tierpark – Aachen

Mondo – Verde – Landgraaf

Kinderstadt  – Heerlen

Sportliefhebbers

Golf – Henri – Chapelle

Golf  –  Mergelhof

Alpine skiĂ«n – Ovifat

langlaufen – Haus Ternell

Mountain bike – Spa

Grote steden
in België, Duitsland, Nederland
  • 5.0
  • 41 km - 50"

Luik - België

Luik, een Belgische stad aan de Maas in de Franstalige regio Wallonië, bekend als "La ville ardente", is van oudsher een commercieel en cultureel centrum. De oude stad heeft veel interessante bezienswaardigheden uit de middeleeuwen, zoals de Romaanse collegiale kerk Saint-Barthélemy. Het Grand Curtius museum herbergt archeologische schatten en kunstwerken in een 17e eeuws herenhuis, terwijl de Koninklijke Opera van Wallonië sinds 1820 opera's opvoert. Luik is een gastvrije stad, gekenmerkt door levensvreugde en feestvreugde. Voor fijnproevers is het een waar paradijs. De beroemde Luikse wafels, met hun geur van kaneel, karamel en vanille, zijn een genot. Ook de beroemde Luikse knoedels met konijnensaus en zelfgemaakte frieten zijn een streling voor de smaakpapillen, bijvoorbeeld in het Maison du Peket, waar dit traditionele gerecht een favoriet op de kaart is.

  • 5.0
  • 12 km - 25"

Aken - Duitsland

Aken heeft een mooie, verkeersarme oude stad met veel historische gebouwen. Dankzij de thermale bronnen koos Karel de Grote deze stad als zijn officiële residentie. Aken heeft een historische binnenstad, vele parken en prachtige uitkijkpunten die een prachtig uitzicht over de stad bieden.

Michel Willems Photographe - Maastricht

Maastricht - Nederland

Maastricht, een universiteitsstad in het zuidelijke puntje van Nederland, wordt gekenmerkt door zijn middeleeuwse architectuur en rijke culturele scĂšne. In het historische geplaveide centrum staat de gotische Sint-Janskerk. De Romaanse Sint-Servaasbasiliek herbergt een belangrijke collectie religieuze werken. Het Kunstmuseum van de Bons-Enfants, met zijn futuristische architectuur, ligt aan de Maas, die de stad doorvloeit